SletDet samtalegrupper

Har du haft en grænseoverskridende oplevelse på nettet?

SletDet Samtalegrupper er et gruppeforløb for dig, der er mellem 14-17 år og som har haft en ubehagelig og grænseoverskridende oplevelse på nettet. I samtalegruppen vil du få mulighed for at dele dine oplevelser med andre unge, og tale om det, der er vigtigt for dig.

Det er gratis at deltage i SletDet Samtalegrupper  

Hvordan kan det føles at få overskredet sine grænser?  

Mange unge, der har fået overskredet deres grænser på nettet, oplever, at det kan være en svær situation at stå i. Nogen har svært ved at følge med i skolen eller falde i søvn om aftenen. Nogen bliver bekymrede for, hvad der kommer til at ske. Eller hvordan andre vil reagere, hvis de finder ud af, hvad der er sket. Der er også nogen, der bliver rigtig kede af det og tænker negativt om sig selv.  

Uanset hvordan man har det, kan man have brug for at tale med nogen om det og få hjælp til at håndtere situationen.  

Hvad kan opleves som grænseoverskridende på nettet?

Grænseoverskridende oplevelser på nettet kan være mange ting. Det kan fx være at få delt et intimt billede eller video af sig selv uden at have givet lov til det. Det kan være at blive presset eller truet over nettet til at gøre noget, man ikke har lyst til. Eller det kan være at blive mobbet på nettet eller modtage beskeder, kommentarer eller billeder fra andre, som man ikke har lyst til at få.

Det er vigtigt, at man ikke går med de svære følelser selv, hvis man har fået overskredet sine grænser på nettet. Derfor har vi lavet SletDet Samtalegrupper, hvor man kan mødes med andre unge og tale om grænseoverskridende oplevelser på nettet.  

Hvordan foregår SletDet Samtalegrupper?

  • Du mødes med din gruppe én gang om ugen over 8 uger, dvs. 8 gange i alt.
  • Gruppen mødes hver tirsdag i to timer fra kl. 17-19 i København.
  • Når du deltager i en SletDet Samtalegruppe bliver du en del af et fællesskab, hvor du trygt kan dele dine oplevelser, tanker og følelser. Du vil helt sikkert opleve, at du ikke er den eneste, der har det, som du har det. I gruppen kan I støtte hinanden og dele jeres gode idéer til, hvordan I hver især kan håndtere den situation, I står i.
  • I samtalegruppen kommer du og de andre deltagere til at have stor indflydelse på, hvad gruppemøderne skal handle om. Vi bruger tid på det, der optager jer. Til alle gruppemøder vil der være forskellige aktiviteter og lækre snacks.

Kom og vær med, hvis det er noget for dig.

Mød gruppelederne

I gruppen vil der være to gruppeledere.  Gruppelederne arbejder begge i SletDet Rådgivningen, så de er vant til at tale med unge om ubehagelige oplevelser på nettet.   Gruppelederne sørger for, at det altid er rart at deltage i gruppen. De planlægger programmet for gruppemøderne og sikrer, at alle bliver hørt og kan  være med i gruppens aktiviteter.  

Vil du vide mere?

Hvis SletDet Samtalegrupper lyder som noget for dig eller en du kender, så kan du udfylde formularen her på siden.  

Når du sender formularen til os, siger du ja til, at en af gruppelederne må ringe til dig for at tale med dig om SletDet Samtalegrupper. Her vil du få mulighed for at stille spørgsmål til gruppeforløbet. I telefonsamtalen vil du og gruppelederen finde ud af, om SletDet Samtalegrupper kunne være noget for dig. Hvis det kunne det, vil du blive inviteret til en samtale sammen med en af dine forældre, hvor du møder begge gruppeledere.

Til samtalen har du mulighed for at tilmelde dig til et gruppeforløb.  

Ja tak,   jeg vil gerne kontaktes

I Red Barnet behandler vi dine personoplysninger dels efter den gældende EU persondataforordning og dels efter den danske persondatalov. Læs mere om dine rettigheder, vores databehandling og persondatapolitik.