Ask.fm

Få hjælp til at slette indhold fra Ask.fm

Ask.fm er et socialt medie, hvor man kan stille hinanden spørgsmål. Da man kan være helt anonym, oplever mange desværre at få ubehagelige spørgsmål. Husk, at du altid selv bestemmer, hvad du har lyst til at svare på, eller om du har lyst til at sende et billede.

Her kan du få hjælp til at:

  • Indstille dine privatindstillinger
  • Slette et spørgsmål, svar eller billede, du selv har delt
  • Anmelde et spørgsmål, svar eller billede, andre har delt
  • Blokere et spørgsmål, svar eller billede, andre har sendt til dig 
  • Anmelde eller blokere en profil 
  • Deaktivere eller slette din profil
  • Få et nyt kodeord, hvis du har glemt det

OBS: Der kan være lidt forskel på, hvordan appen ser ud afhængig af, hvilken type telefon, computer eller udgave af appen du bruger.

Du kan godt skrive til Ask.fm på dansk, men de svarer hurtigere, hvis du skriver på engelsk. Skriv derfor på engelsk, hvis du kan. Du kan eventuelt få hjælp af en voksen eller af os her på SletDet Rådgivningen til at skrive på engelsk.

Indstil dine privatindstillinger

Det kan være en god idé at tage kontrol over dit privatliv på nettet. Husk du har altid ret til ikke at svare, hvis du bliver kontaktet af nogen du ikke kender og du skal aldrig gøre noget du ikke har lyst til.

På Ask.fm kan du gøre sådan her:

  1. Gå ind på din profil
  2. Klik på tandhjulet (indstillinger)
  3. Klik på ‘Konto’
  4. Her kan du fx vælge om andre må dele dine indlæg og om andre må sende dig anonyme spørgsmål (det kan være en god idé at slå anonyme spørgsmål fra, så du kun modtager spørgsmål fra nogen, du kan se hvem er)
  5. Du kan evt. få hjælp af en voksen til at vælge hvilke du skal slå fra eller til

Slet dit eget spørgsmål eller svar

Hvis du vil slette dit eget spørgsmål eller svar, skal du gøre sådan her:

  1. Find det spørgsmål, svar eller billede, som du gerne vil slette
  2. Swipe til venstre på spørgsmålet
  3. Klik på skraldespanden
  4. Dit spørgsmål er nu slettet

Anmeld eller slet andres spørgsmål eller svar

Hvis du finder et spørgsmål, svar eller billede på Ask.fm, som omhandler dig, og som du gerne vil have slettet, er der forskellige ting, du kan gøre.

Hvis du ved, hvem personen er, så er det en god idé først at spørge personen, om de vil slette det. Hvis de ikke vil det, så bliver du nødt til at anmelde det, som du gerne vi have slettet, til Ask.fm.

Herunder kan du læse, hvordan du kan anmelde andres spørgsmål, svar eller billede til Ask.fm:

Send anmeldelsen fra din væg:

  1. Find opslaget, du vil anmelde
  2. Klik på de tre prikker nederst i højre hjørne af opslaget
  3. Klik på ‘Rapport’
  4. Ask.fm spørger dig om, hvorfor du vil anmelde opslaget. Vælg den mulighed, som passer bedst og klik ‘Rapport’
  5. Du har nu anmeldt opslaget

Send anmeldelsen fra din indbakke med spørgsmål:

  1. Swipe til venstre på beskeden
  2. Klik på flaget og vælg ‘Rapport’
  3. Vælg årsagen til, at du vil anmelde spørgsmålet
  4. Ask.fm spørger dig nu om du vil blokere brugeren eller kun rapportere. Vælg en af dem
  5. Du har nu anmeldt spørgsmålet

Send anmeldelsen i en chat:

  1. Gå ind i din chat
  2. Hold inde på den besked du ønsker at anmelde
  3. Klik på de tre prikker øverst til højre og klik på rapport
  4. Vælg årsagen til, at du vil anmelde beskeden og klik ‘Rapport’

OBS: Du kan også vælge at slette en besked, du har modtaget, ved at swipe til venstre og klikke på skraldespanden.

Bloker et spørgsmål eller svar

Hvis du ønsker at blokere et spørgsmål, skal du gøre sådan her:

  1. Find det spørgsmål, du ønsker at blokere i din indbakke
  2. Swipe til venstre
  3. Klik på flaget og vælg ‘Bloker’
  4. Ask.fm spørger nu, om du vil blokere brugeren
  5. Klik på ‘Ja, jeg ønsker at blokere denne bruger’
  6. Brugeren, og dermed spørgsmålet, er nu blokeret, og brugeren kan ikke sende dig flere spørgsmål

OBS: Blokerede brugere kan stadig se din profil og dine svar, men kan ikke sende dig spørgsmål eller like dine svar.

Hvis nogen har svaret på dit spørgsmål og du ønsker at blokere dem, kan du læse herunder hvordan du gør. 

Anmeld eller bloker en profil

Hvis du vil anmelde eller blokere en anden brugers profil, skal du gøre sådan her:

  1. Gå ind på den profil, du vil anmelde
  2. Klik på de tre prikker ved siden af profilnavnet
  3. Klik på ‘Rapport’ eller ‘Bloker’
  4. Vælg en årsag til, at du gerne vil anmelde eller blokere brugerens profil
  5. Følg anvisningen på skærmen
  6. Du har nu anmeldt eller blokeret brugeren

Deaktiver eller slet din profil

Du kan deaktivere din profil på Ask.fm. Det betyder, at andre ikke længere kan se profilen, men at indholdet (fx dine spørgsmål) stadig er gemt. Du kan også slette din profil, så indholdet på din profil bliver slettet fuldstændigt. 

Hvis du vil deaktivere eller slette din profil, skal du gøre sådan her:

Deaktiver profil 

På Android:

  1. Åben sidemenuen ved at klikke på de ‘tre streger’ øverst i venstre hjørne
  2. Klik på ‘Indstillinger’
  3. Klik på ’Deaktiver konto’ i bunden af siden
  4. Skriv dit password for at bekræfte, at du gerne vil deaktivere din konto og dermed gøre din profil usynlig for andre.
På Iphone:
  1.  Gå ind på din profil ved  at klikke på dit profilbillede øverst til venstre  (under ‘Home’)
  2. Klik på tandhjulet
  3. Klik på ‘Konto’
  4. Vælg ‘Deaktiver konto’ (her kan du også vælge ‘Delete account’, hvis du vil slette din profil
  5. Indtast dit kodeord for at bekræfte

OBS: Det er vigtigt, at du ikke logger ind igen, medmindre du er sikker på, at du gerne vil aktivere din profil igen – og dermed lade andre se den. Når du logger ind, bliver din konto nemlig aktiveret igen.

Slet profil på Ask.fm:

  1. Du kan slette din konto på Ask.fm her
  2. Indtast dine oplysninger og følg anvisningerne på siden

OBS: Det tager 30 dage, før din profil er helt slettet. Det kan derfor være en god ide også at deaktivere din profil, så andre ikke kan se profilen i mellemtiden.

Glemt kodeord

Hvis du har glemt dit kodeord, kan du få et nyt. Det gør du sådan her:

  1. Klik på denne side, hvor du kan gendanne dit kodeord
  2. Indtast den e-mail, der er koblet til din profil
  3. Du får nu tilsendt en e-mail med et nyt kodeord
  4. Følg anvisningerne i e-mailen

(Siden er sidst opdateret d. 12-04-2022)