Til voksne

Undersøgelse om børn og unges oplevelser med digitale krænkelser 2024

Vi undersøger børn og unges oplevelser med digitale krænkelser

Red Barnet foretager for tiden en undersøgelse i samarbejde med Epinion, der handler om børn og unges oplevelser med digitale krænkelser. Her på siden kan du læse mere om undersøgelsen og hvorfor vi har brug for dit barns svar.

Hvorfor har vi modtaget et brev om undersøgelsen?
Børn og unge i alderen 9 til 17 år vil via deres skole i løbet af den kommende tid blive inviteret til at deltage i en spørgeskemaundersøgelse, der har til formål at sikre viden om børn og unges oplevelser med digitale krænkelser og ubehagelige oplevelser på nettet.

Baggrund for undersøgelsen
Børn og unge er i dag mere sammen med deres venner via digitalt samvær end nogensinde før. Udviklingen går hurtigt, og de digitale platforme og fællesskaber, børn og unge benytter, er i konstant bevægelse. Hvis vi skal sikre, at børn og unge bliver tilbudt kvalificeret og relevant støtte, når de er involveret i digitale krænkelser, er det afgørende, at vi løbende undersøger feltet, dokumenterer udviklingen og opdaterer den tilgængelige viden. 

Vi skal bruge opdateret viden
I 2021 gennemførte Red Barnet en stor repræsentativ undersøgelse af børn og unges oplevelser med digitale krænkelser. For at sikre, at vores arbejde er baseret på opdateret viden, får Red Barnet nu gennemført en ny undersøgelse, der ud over at afdække børn og unges oplevelser med digitale krænkelser, også belyser udviklingen siden 2021. 

Har du spørgsmål?
Hvis du gerne vil høre mere om undersøgelsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på [email protected].

Læs mere om SletDet Rådgivningens arbejde, og hvordan du som voksen kan hjælpe et barn, der oplever en digital krænkelse

Vores arbejde

Læs om SletDet Rådgivningens arbejde med at bekæmpe digitale krænkelser og vores indsatser

Teenager i hvid sweatshirt kigger på mobil

Gode råd

Få viden om digitale krænkelser og gode råd til at håndtere det, hvis du kender et barn, der har været udsat

Materialer

Find vores materialer og undersøgelser om børn og unges liv på nettet og deres oplevelser med digitale krænkelser