Twitter

Få hjælp til Twitter

Her kan du få hjælp til at:

OBS: Der kan være lidt forskel på, hvordan appen ser ud afhængig af, hvilken type telefon, computer eller udgave af appen du bruger.

Indstil dine privatindstillinger

Det kan være en god idé at tage kontrol over dit privatliv på nettet. Husk du har altid ret til ikke at svare, hvis du bliver kontaktet af nogen du ikke kender og du skal aldrig gøre eller skrive noget du ikke har lyst til. På Twitter kan du gøre sådan her:

  1. Gå ind på din twitterprofil
  2. Klik på dit profilbillede øverst til venstre
  3. Scroll ned og klik på ‘Indstillinger og privatliv’
  4. Klik på ‘Privatliv og sikkerhed’
  5. Her kan du fx vælge
    1. Hvem der kan se dine tweets (alle eller kun dine følgere)
    2. Administrere blokerede konti og skjulte ord eller meddelelser
    3. Adminstrere hvem der kan sende dig direkte beskeder (alle eller kun dine følgere
  6. Få evt. en voksen til at hjælpe dig med at lave de rigtige indstillinger

Anmeld et tweet

Hvis du vil anmelde et tweet skal du gøre sådan her:

  1. Find det tweet, du ønsker at anmelde
  2. Klik på de tre prikker ud for tweetet
  3. Klik på ‘Indberet tweet’ (eller ‘Report Tweet’) (🏳)
  4. Vælg en årsag til, du gerne vil anmelde 
  5. Følg vejledningen på skærmen

OBS: Når du anmelder kan du også vælge at skjule eller blokere profilen.

Anmeld en privatbesked

Hvis du vil anmelde en privatbesked, skal du gøre sådan her:

  1. Find den besked, som du ønsker at anmelde i din indbakke (✉)
  2. Hold inde på beskeden (eller klik på de tre prikker ved siden af)
  3. Klik på ‘Indberet besked’ (eller ‘Report Message’) (🏳)
  4. Følg vejledningen på skærmen

Anmeld en bruger

Hvis du vil anmelde en bruger på Twitter, skal du gøre sådan her:

  1. Find profilen, som du ønsker at anmelde
  2. Klik på de tre små prikker øverst til højre
  3. Klik på ‘Indberet @brugernavn…’ (eller ‘Report @…’) (🏳)
  4. Vælg, hvorfor du vil anmelde profilen
  5. Følg vejledningen på skærmen
  6. Klik på ‘Færdig’

OBS: Når du anmelder kan også vælge at skjule eller blokere profilen

Bloker en bruger

Hvis du ønsker at blokere en bruger, skal du gøre sådan her:

  1. Find den bruger, du ønsker at blokere
  2. Klik på de tre små prikker
  3. Klik på ‘Bloker @brugernavn…’ (eller ‘Block’) (🚫)
  4. Klik på ‘Bloker’ (eller ‘Block’) for at godkende

OBS: Du kan også vælge at skjule brugeren (🔇), så du ikke længere ser dem på din tidslinje, men ikke stopper med at følge dem.

Deaktiver din konto

Hvis du vil deaktivere din konto, skal du gøre sådan her:

  1. Klik på de tre streger eller dit profilbillede øverst i venstre hjørne (i appen)
  2. Klik på ‘Indstillinger og privatliv’
  3. Under ‘Din konto’ skal du klikke på ‘Deaktiver kontoen’ (💔)
  4. Klik på ‘Deaktiver’
  5. Indtast dit kodeord
  6. Klik på ‘Deaktiver’ og bekræft ved at klikke på ‘Ja, deaktiver’

OBS: Du kan ikke slette din konto selv. Hvis du undgår at logge ind på din konto i 30 dage, efter du har deaktiveret den, vil Twitter begynde at slette den. Det kan tage en uges tid.

(Siden er sidst opdateret d. 08-07-2022)