Tilmeld din skole

Gratis oplæg om digitale krænkelser

En digital krænkelse kan opleves lige så grænseoverskridende og belastende som fysiske krænkelser.    

Med et gratis oplæg fra SletDet Rådgivningen – Red Barnets specialiserede rådgivningstjeneste - kan din skole tage aktiv del i kampen om at stoppe digitale krænkelser blandt børn og unge.   

Tilmeld jer allerede i dag og få besøg af vores frivillige oplægsholdere fra SletDet Fortæller til efteråret. Med oplægget kan jeres elever blive klogere på, hvordan digitale krænkelser kan opstå, hvad de skal være opmærksomme på, og hvor de kan få hjælp. 

Vi tilbyder oplæggene kvit og frit på skoler i Storkøbenhavn, Aarhus og Odense i oktober og november 2022. Oplæggene er henvendt til elever og fagpersoner i udskolingen. 

Halvdelen af børn og unge i udskolingen, har oplevet en digital krænkelse indenfor det seneste år

Vi ved fra en undersøgelse foretaget af Rambøll i 2021, at næsten halvdelen af børn og unge i udskolingsalderen er blevet udsat for en eller flere digitale krænkelser indenfor det seneste år. 

Næsten hver femte vælger ikke at fortælle det til nogen. Det vil sige, at en stor del af børnene og de unge går alene med deres oplevelser med digitale krænkelser. Omkring halvdelen af de adspurgte tænker, at det er bedre at ignorere deres oplevelser med digitale krænkelser end at tale med nogen om det. 

Vi hos SletDet-teamet synes, at tallene er skræmmende. 

Med oplægget ønsker vi at bryde tabuer omkring digitale krænkelser samt sprede budskabet om, at det er godt at søge hjælp. På den måde kan din skole være med til at forebygge digitale krænkelser.  

 Oplægget er gratis og kræver fra skolens side blot lidt koordinering med vores frivillige samt at klargøre tekniske hjælpemidler. Med oplægget får I redskaber og viden om, hvordan I kan få konkret hjælp til at håndtere en situation, hvis et barn bliver krænket på nettet. 

Tilmeld din skole her

OBS: oplæggene afholdes klassevis og der skal afsættes 1 time per klasse. Du er velkommen til at tilmelde flere klasser, men du skal være opmærksom på at skrive et tidsrum, der svarer til 1 time per klasse. Tilmelder du fx tre klasser skal du altså skrive: 9.xyz, ønsket klokkeslæt 10-13.  

 Hvis I er flere lærere der vil have oplæg i jeres klasse, på samme skole, kan I med fordel koordinere mellem jer og lægge oplæggene samme dag. Vi ser gerne, at I ikke tilmelder mere end tre klasser på en dag. 

Efter din tilmelding tilbyder vi dig et oplæg, såfremt vores frivillige har mulighed for at holde oplæg på en af de dage du har valgt. 

Bemærk – du kan kun tilmelde dig, hvis din skole ligger i Aarhus kommune, Odense kommune eller Storkøbenhavn. Vi tilbyder oplæg i uge 43-47 2022. 

Vi ser frem til at holde oplæg på jeres skole!

Tilmeld    din skole

I Red Barnet behandler vi dine personoplysninger dels efter den gældende EU persondataforordning og dels efter den danske persondatalov. Læs mere om dine rettigheder, vores databehandling og persondatapolitik.

Spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål om projektet, er du velkommen til at skrive til fortael@redbarnet.dk