TakeItDown

Få hjælp til at fjerne intime billeder og videoer

TakeItDown er et gratis værktøj, du anonymt kan bruge til at få hjælp til at fjerne intime billeder og videoer af dig, som er blevet delt. Det kan f.eks. være et nøgenbillede, et billede af dig i undertøj eller billeder, som viser dig have sex. Det gælder også videoer. For at bruge TakeItDown skal du være under 18 år på billederne og videoerne. 

SletDet Rådgivningen kan hjælpe dig, der bruger TakeItDown

Hvad kan vi hjælpe med?


SletDet Rådgivningen kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der er sket med de billeder og videoer, der er blevet delt. Hvis du ønsker at finde ud af det, skal du gemme dine ‘hash-værdier’ og oplyse dem til os. 

Du kan også vælge at bruge værktøjet selv. Her er du helt anonym. Det betyder, at du ikke har mulighed for at få at vide, hvad der er sket med dine billeder og videoer.

Læs om TakeItDown

Værd at vide om TakeItDown

SletDet Rådgivningen kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der er sket med de billeder og videoer, du har hashet i TakeItDown. Hvis du ønsker hjælp til dette fra SletDet skal du oplyse os dine ‘hash-værdier’. Herefter tager vi kontakt til NCMEC, som kan undersøge om dine billeder og videoer er fundet på nogle af platformene. 

Hvis du er over 18 år og har fået delt intime billeder og videoer, kan du få hjælp hos rådgivningen StopChikane

Når du scanner billeder eller videoer af dig med TakeItDown, bliver der lavet en hash-værdi for hver billed- og videofil. En hash-værdi er en kode, som består af en række bogstaver og tal. TakeItDown sender herefter hash-værdierne videre til de digitale platforme, der samarbejder med TakeItDown. Platformene bruger hash-værdierne til at scanne efter billederne og videoerne hos dem. Hvis de finder nogen af dem, vil de blive fjernet.

TakeItDown virker på de platforme, der samarbejder med tjenesten. Det kan både være sociale medier og websites. For at se hvilke platforme, der samarbejder med værktøjet, læs mere her.

Red Barnets øvrige indsatser

AnmeldDet – Anmeld seksuelt overgrebsmateriale med børn.

CTRL – Få hjælp til at håndtere det, hvis du som ung oplever seksuelle tanker om børn.

Red Barnets forældresite – Få hjælp til dit barns digitale liv.