Simones historie

Da Simone var 17 år, blev hun udsat for en voldsom digital krænkelse. Hendes ekskæreste delte nøgenbilleder af hende. Han sendte billederne til hendes forældre og lagde dem op på forskellige sociale medier uden hendes samtykke. 

Hun følte sig skamfuld uden egentlig at vide, hvad hun skammede sig over. Det virkede simpelthen så uvirkeligt og var så grænseoverskridende, at hun holdt op med at stole på andre. Simone havde det som om, at hun var blevet til en anden. Hun kunne hverken slappe af med sine venner eller koncentrere sig om skolen. Delingen af billederne havde påvirket hele hendes liv i så høj grad, at hun fuldstændigt havde mistet kontrollen. 

“Jeg var bare ikke gode gamle Simone længere”, fortæller hun. 

Simone har siden fået modet til at gå forrest i kampen mod digitale krænkelser. Hun ved, hvor grænseoverskridende det kan være at stå frem, hvis man er blevet krænket på nettet. Netop derfor er det vigtigt at vide, at der altid er nogen, man kan gå til, og at man selv er uden skyld.

Når jeg kiggede mig selv i spejlet, kunne jeg græde over, hvor ulækker jeg var.

Simone

Simones råd til andre unge, der bliver udsat for lignende overgreb, er, at de ikke må være bange for at søge hjælp. Man skal aldrig stå alene med den slags. Hun er kommet ud på den anden side og føler endelig, at hun er blevet sig selv igen.