Discord

Få hjælp til at slette indhold fra Discord

Discord er et socialt medie, der primært henvender sig til gamere. Det er et chatforum, hvor man kan spille med vennerne, finde nye teammates, chatte og deltage i diverse gaming-fællesskaber.

Her kan du få hjælp til at:

  • Indstille dine privatindstillinger
  • Anmelde en besked på din server
  • Anmelde en server 
  • Anmelde et problem
  • Blokere en bruger
  • Videregive ejerskab til en anden
  • Slette en server
  • Slette din konto

OBS: Der kan være lidt forskel på hvordan appen ser ud afhængig af hvilken type telefon, computer eller udgave af appen du bruger.

Indstil dine privatindstillinger

Det kan være en god idé at tage kontrol over dit privatliv på nettet. Husk du har altid ret til ikke at svare, hvis du bliver kontaktet af nogen du ikke kender og du skal aldrig gøre eller skrive noget du ikke har lyst til. På Discord kan du gøre sådan her:

  1. Åbn Discord på din computer
  2. Klik på tandhjulet ved siden af dit profilbillede (nederste venstre hjørne)
  3. Find ’Privatliv og sikkerhed’ i menuen til venstre
  4. Her kan du fx vælge at alle dine beskeder skal scannes af Discord, så de kan slette dem der indeholder noget ubehageligt
  5. Du kan også vælge
    1. Om du vil modtage direkte beskeder fra andre servermedlemmer
    2. Hvem der kan tilføje dig som ven
    3. Indstille om dine venner kan tilslutte sig dit spil uden at anmode
    4. Indstille hvordan Discord bruger dine data
  6. Få evt. en voksen til at hjælpe dig med at vælge de rigtige indstillinger

Anmeld en besked eller en bruger

På Discord kan som medlem af en server både anmelde beskeder eller personer til en servermoderator (en der styrer serveren) eller til Discord selv. Det gør du sådan her:

Anmeld besked via telefonappen

  1. Hold inde på beskeden, indtil der kommer en menu frem
  2. Vælg ‘Anmeld’
  3. Vælg en årsag til, at du ønsker at anmelde beskeden
  4. Klik på ‘Indsend din anmeldelse’
  5. Beskeden er nu anmeldt
Anmeld en bruger via  computeren
  1. Gå ind på den server hvor du ønsker at anmelde nogen
  2. Find en servermoderator (har en krone ved siden af deres navn)
  3. Skriv til dem privat og forklar hvem du ønsker at anmelde og hvorfor
  4. Nu skal servermoderatoren tage stilling til om personen har overskredet serverens retningslinjer og derefter smide dem ud eller anmelde dem.

Anmeld til  Discord ‘s Trust and Safety team

  1. Klik på tandhjulet (indstillinger) nederst til  venstre
  2. Klik på ‘Avanceret’
  3. Slå ‘Udviklertilstand’ til
  4. Gå nu tilbage til den server, med den bruger du ønsker at anmelde
  5. Hold musen over brugeren og klik på de tre prikker til højre
  6. Vælg ‘Kopier ID’ (du kan også vælge ‘Kopier besked ID)
  7. Gå nu ind på Discords anmeldeside
  8. Udfyld formularen så godt du kan og indsæt linket til brugerens ID
  9. Klik ‘Submit’

OBS: Du kan læse mere her om, hvordan du anmelder på Discord.

Anmeld en server

Hvis du er medlem af en server, hvor der sker upassende eller ubehagelige ting, kan du anmelde hele serveren til Discord. Det gør du sådan her:

  1. Slå ‘Udviklertilstand’ til (se ovenover hvordan)
  2. Find serveren, du ønsker at anmelde
  3. Klik på de tre prikker (eller pilen) i menuen til venstre
  4. Klik på ‘Kopier ID’
  5. Gå nu ind på Discords anmeldeside
  6. Udfyld formularen så godt du kan og indsæt serverens ID
  7. Klik ‘Submit’
  8. OBS: Du kan læse mere her om, hvordan du anmelder på Discord.

OBS: Hvis du ønsker at forlade serveren, men der er indhold derinde, der er ubehageligt, og som du gerne vil anmelde, er det en god idé at tage screenshots af beskederne først, så du kan fx sende dem til Discord eller vise dem til en voksen.

Anmeld et problem

Hvis du vil anmelde et problem på Discord, skal du gøre sådan her:

  1. Klik ind på Discords anmeldelsesside. Siden er på engelsk. Hvis du har behov for det, så spørg en voksen om hjælp til at udfylde formularen.
  2. Indtast din e-mail, hvad du vil anmelde og emnet
  3. Skriv en beskrivelse af problemet under ‘description’
  4. Vedhæft evt. et skærmbillede af problemet
  5. Klik på ‘Submit’

Bloker en bruger

Ønsker du at blokere en bruger på Discord, skal du gøre sådan her: 

  1. Klik ind på den profil, som du ønsker at blokere 
  2. Klik på de tre små prikker øverst i højre hjørne 
  3. Vælg ‘Bloker’ 
  4. Brugeren er nu blokeret, og vedkommende kan ikke længere kontakte dig. 

OBS:  På telefonappen er det også inde på profilen, at du kan smide nogen ud af din server, hvis du synes, de skriver upassende eller ubehagelige beskeder. Husk at gemme beviser fx ved at tage screenshots, hvis du vil anmelde det til Discord eller politiet.

Videregiv ejerskabet af en server til en anden

Hvis du gerne vil videregive ejerskabet over din server, skal du gøre sådan her:

  1. Klik på de tre streger øverst i venstre hjørne
  2. Klik på serveren
  3. Klik på de tre prikker øverst til højre
  4. Klik på ‘Serverindstillinger’ (tandhjulet)
  5. Klik på ’Medlemmer’
  6. Find den bruger, som du synes, skal overtage serveren
  7. Klik på de tre prikker ud for brugeren
  8. Klik på ’Overfør ejerskab’
  9. Sæt hak i boksen og klik på ‘Overfør ejerskab’
  10. Din server har nu en anden ejer end dig

Slet en server

Hvis du gerne vil slette en server, skal du gøre sådan her:  

  1. Klik på serveren, som du ønsker at slette 
  2. Klik på de tre prikker/to personer øverst i højre hjørne
  3. Klik på ‘Indstillinger’ (tandhjulet)
  4. Klik på de tre prikker øverst i højre hjørne (På iPhone: klik på ‘Oversigt’)
  5. Klik på ‘Slet server’
  6. Du bliver nu spurgt, om du er sikker på, at du vil slette serveren. Klik ‘Slet’
  7. Din server er nu slettet

Slet din konto

OBS: Før du kan slette din profil, skal du slette dine servere eller tildele ejerskabet til en anden. Se, hvordan du gør det længere oppe på siden.

Hvis du gerne vil slette din konto permanent, skal du gøre sådan her:

  1. Slet eller videregiv dine servere (se guide længere oppe)
  2. Klik på Discord-logoet i nederste højre hjørne
  3. Klik på ‘Min konto’ 
  4. Klik på ‘Slet Konto’ nederst på siden
  5. Indtast din adgangskode for at bekræfte, at du vil slette din profil.
    (OBS! I nogle tilfælde skal du også indtaste en 6-cifret 2FA-kode. Dette kun, hvis du benytter to-faktor-autentificering).
  6. Klik på ‘Slet’ for at gennemføre
  7. Din konto er nu slettet 

OBS: Det er vigtigt, at du ikke logger ind på din profil inden for 14 dage, fordi så aktiverer du din konto igen. Slet derfor appen på din telefon.

(Siden er sidst opdateret d. 13-04-2022)