TikTok

Få hjælp til at slette indhold fra TikTok

Her kan du få hjælp til at:

OBS: Der kan være lidt forskel på, hvordan appen ser ud afhængig af, hvilken type telefon, computer eller udgave af appen du bruger.

Indstil dine privat-og sikkerhedsindstillinger

Det kan være en god idé at tage kontrol over dit privatliv på nettet. Husk du har altid ret til ikke at svare, hvis du fx bliver kontaktet af nogen du ikke kender og du skal aldrig gøre eller skrive noget du ikke har lyst til. På TikTok kan du gøre sådan her:

Gør din profil privat

  1. Gå ind på din TikTok profil (nederst til højre)
  2. Klik på de tre streger øverst til højre
  3. Vælg ’Indstillinger og privatliv’ (⚙)
  4. Klik på ’Privatliv’ (🔒)
  5. Her kan du fx
    • Gøre din profil privat (så du skal godkende hvem der kan følge dig)
    • Indstille hvem der kan kommentere dine TikToks, tagge dig i videoer, omtale dig i fx beskrivelser og sende dig direkte beskeder
    • Indstille om dine direkte beskeder skal filtreres (fx frasortere beskeder fra TikTok mistænker for overtrædelser af deres regler)
    • Indstille hvem der kan se din følgerliste

Gør din profil sikker

  1. Gå ind på din TikTok profil (nederst til højre)
  2. Klik på de tre streger øverst til højre
  3. Vælg ’Indstillinger og privatliv’ (⚙)
  4. Klik på ’Sikkerhed’
  5. Her kan du fx
    • Tjekke om der har være usædvanlig aktivitet på din profil (sikkerhedsunderretninger)
    • Se hvilke enheder der har adgang til din konto
    • Indstille hvilke apps du har givet tilladelse til at bruge dine TikTok data
    • Slå to-trinsbekræftelse til (beskytter din konto fra fx hacking)

OBS: Under både ’Privatliv’ og ’Sikkerhed’ kan du finde flere indstillinger til at gøre din profil mere privat og sikker

Slet video fra TikTok

Hvis du vil slette din video fra TikTok, fordi den er blevet delt uden du har givet lov, skal du først bede dem, der har delt den om at slette den straks. Ellers må du anmelde vedkommende til TikTok. Se længere nede hvordan.

For at slette din egen video skal du gøre sådan her:

  1. Klik på videoen, du vil slette
  2. Klik på de tre små prikker i nederste højre hjørne.
  3. Scroll i menuen nederst og find skraldespanden, hvor der står ‘Slet’ (🗑)
  4. TikTok spørger dig om du er sikker på at du vil slette videoen
  5. Klik på ‘Slet’
  6. Din video er nu slettet

OBS: Når du uploader en video til TikTok kan du vælge, hvem der kan se den. Fx kan du vælge at det kun er venner, du også følger, der kan se den. Det gør du der hvor der står ‘Hvem kan se denne video’ (🔓)

Anmeld en besked eller video i indbakken

Hvis du gerne vil anmelde en besked eller video du har modtaget i din indbakke skal du gøre sådan her:

  1. Find den besked du ønsker at anmelde
  2. Hold fingeren inde på beskeden
  3. Klik på ‘Anmeld’ (🏳)
  4. Markér de beskeder du ønsker at anmelde
  5. Vælg en årsag til at du ønsker at anmelde beskeden/beskederne (det er vigtigt, du vælger den årsag der passer bedst på din situation, da TikTok bruger informationen til at forbedre fællesskabet for alle)
  6. Klik på ‘Indsend’
  7. Du har nu anmeldt beskeden

OBS: Du kan også anmelde ved at klikke på flaget (🏳) øverst til højre når du er inde i samtalen.

Anmeld en anden brugers video

Hvis du vil anmelde en andens video, skal du gøre sådan her: 

  1. Find den video, som du ønsker at anmelde 
  2. Hold fingeren inde på videoen eller klik på pilen  nederst til højre (Send til)
  3. Klik på ‘Anmeld’ (🏳
  4. Vælg en årsag til, at du vil anmelde videoen (det er vigtigt, du vælger den årsag der passer bedst på din situation, da TikTok bruger informationen til at forbedre fællesskabet for alle)
  5. Klik på ‘Indsend’
  6. Du har nu anmeldt videoen 

Anmeld en kommentar

Hvis du vil anmelde en kommentar på din eller en andens video, kan du gøre sådan her:

  1. Find den kommentar du ønsker at anmelde
  2. Hold fingeren inde på kommentaren
  3. Klik på ‘Anmeld’
  4. Vælg årsagen til at du ønsker at annmelde kommentaren (det er vigtigt, du vælger den årsag der passer bedst på din situation, da TikTok bruger informationen til at forbedre fællesskabet for alle)
  5. Klik på ‘Indsend’
  6. Du har nu anmeldt kommentaren

Anmeld eller bloker bruger

Du anmelder eller blokerer en bruger sådan her:

  1. Gå til brugerens profil på TikTok
  2. Klik på de tre små prikker i øverste højre hjørne
  3. Vælg ’Anmeld’ (🏳) eller ‘Blokér’ (🚫)
  4. Hvis du vælger ‘Blokér‘ skal du klikke på ‘Blokér’ igen for at bekræfte.
  5. Hvis du vælger ‘Anmeld‘, kan du enten vælge at anmelde hele profilen eller noget bestemt indhold på profilen. Du skal vælge ‘Anmeld konto’ sådan her:
    1. Klik på ‘Anmeld konto’
    2. Vælg årsagen til, at du gerne vil anmelde
    3. Klik ‘Indsend’
    4. Du har nu anmeldt brugeren

OBS: Når du vælger ‘Anmeld indhold giver TikTok dig en guide i hvordan du anmelder forskelligt slags indhold. Jo mere præcist du anmelder, jo nemmere er det for TikTok at hjælpe dig.

Glemt kodeord

Hvis du har glemt dit kodeord til TikTok, skal du gøre sådan her: 

  1. På login-siden skal du klikke på ‘E-mail/brugernavn’
  2. Klik på ‘Har du glemt adgangskoden?’
  3. Vælg, om du vil nulstille din adgangskode gennem dit telefonnummer eller din e-mail
  4. Indtast dit telefonnummer eller din e-mail
  5. Klik på ‘Nulstil’
  6. Du får nu tilsendt en kode til dit telefonnummer eller din e-mail
  7. Indtast koden 
  8. Indtast en ny adgangskode 
  9. Klik på ‘Log In’ 
  10. Din kode er nu ændret

Slet din profil

Hvis du vil slette din profil på TikTok, skal du gøre sådan her: 

  1. Slet dine videoer
    1. Slet først alle dine videoer. Du kan se hvordan højere oppe på denne side. Det skal du gøre, fordi der går ca. 30 dage, inden din profil bliver slettet.
  2. Slet profil
    1. Gå ind på din profil (nederst til højre)
    2. Klik på de tre streger i øverste højre hjørne
    3. Klik på ‘Indstillinger og privatliv’ (⚙)
    4. Klik på ’Konto’
    5. Klik på ‘Deaktiver eller slet konto’ nederst på siden
    6. Vælg ‘Delete account permanently’
    7. Fortæl TikTok, hvorfor du ønsker at slette din profil
    8. Klik på  ‘Continue’
    9. Nu kan du vælge at downloade dine TikTok data
    10. Klik på ‘Continue’
    11. TikTok spørger om du vil slette din profil
    12. Klik på Continue
    13. Din profil er nu sat til sletning indenfor 30 dage
  3. Slet appen
    1. Slet til slut TikTok-appen fra din telefon

OBS: Når du sletter din profil vil alle dine kommentarer på andres videoer også blive slettet.

Når du har slettet din profil, vil den først være deaktiveret i 30 dage. Når din profil er deaktiveret, vil den ikke være synlig på TikTok. Du skal ikke logge ind i de 30 dage.

Efter 30 dage er det ikke længere muligt at logge ind på din TikTok-profil. Det er heller ikke muligt for dig at se dine videoer, medmindre du har gemt dem på din telefon.

Siden er sidst opdateret d.17.04.2023