Vær med til at bekæmpe digitale krænkelser

Tilmeld din skole til gratis oplæg

En digital krænkelse kan opleves lige så grænseoverskridende som en fysisk. Med viden og anbefalinger fra vores specialiserede rådgivning SletDet kan I være med til at sikre bedre trivsel i børn og unges digitaliserede hverdag.  

Vores frivillige oplægsholdere fra SletDet Fortæller kommer gerne ud og holder oplæg på jeres skole. Oplægget gør både elever og lærere klogere på, hvordan digitale krænkelser kan opstå, hvilke barrierer der kan være for at søge støtte, og hvor de kan få hjælp. 

Vi tilbyder gratis oplæg på skoler i Storkøbenhavn, Aarhus og Odense. Det eneste, I skal stå for, er det tekniske i forhold til fremvisning og så koordinering med vores frivillige.   

Du kan tilmelde dig oplæg i uge 9-12 2024.  

Hvad handler oplægget om?

Oplægget varer 45 minutter og gennemgår:  

  • Hvad er digitale krænkelser, og hvilke barrierer oplever de unge? 
  • Viden om børns rettigheder 
  • Øvelser med anonyme cases fra SletDet-rådgivningen  
  • Hvad kan SletDet Rådgivningen hjælpe med?  
  • Spørgsmål fra eleverne  

Undervisningsmateriale 
I får også materialertil en undervisningssession på 45-60 min., som I kan bruge i forlængelse af oplægget.  

Det praktiske

Vi holder oplæggene klassevis, og der skal afsættes en time pr. klasse. Det betyder, at hvis du tilmelder tre klasser, skal du skrive 9. x.y.z. og så ønske en tid på tre timer.  

Hvis I er flere lærere, der vil have oplæg i jeres klasse på samme skole, kan I med fordel koordinere mellem jer og lægge oplæggene samme dag. Vi ser gerne, at I ikke tilmelder mere end tre klasser på én dag. 

Når I har tilmeldt jer og ønsket dato og tidspunkt, koordinerer vi med vores frivillige.  

Vi glæder os til at holde oplæg på jeres skole. 

Tilmeld din skole

I Red Barnet behandler vi dine personoplysninger dels efter den gældende EU persondataforordning og dels efter den danske persondatalov. Læs mere om dine rettigheder, vores databehandling og persondatapolitik.


Hvorfor er det vigtigt? 

Vi ved fra en   undersøgelse foretaget af Rambøll i 2021, at næsten halvdelen af børn og unge i udskolingsalderen er blevet udsat for en eller flere digitale krænkelser indenfor det seneste år. 

Næsten hver femte vælger ikke at fortælle det til nogen. Det vil sige, at en stor del af børn og unge går alene med deres oplevelser med digitale krænkelser. En undersøgelse foretaget af Rambøll i 2022, viser at børn og unge oplever barrierer som manglende tro på, at andre kan hjælpe eller frygten for konsekvenserne, hvis de siger det højt.  

Vi hos SletDet-teamet synes, at tallene er skræmmende.  Med oplægget ønsker vi at bryde tabuer omkring digitale krænkelser og sprede budskabet om, at det er godt at søge hjælp.  

Hvis du har spørgsmål, kan du skrive til for[email protected] 

Spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål om projektet, er du velkommen til at skrive til for[email protected]