Messenger

Få hjælp til at slette indhold fra Messenger

Her kan du få hjælp til at:

OBS: Der kan være lidt forskel på, hvordan appen ser ud afhængig af, hvilken type telefon, computer eller udgave af appen du bruger.

Slet en besked, et billede eller en video, du selv har sendt i Messenger

Hvis du vil slette en besked, et billede eller en video i din egen indbakke, skal du gøre sådan her:

  1. Åbn samtalen under ‘Chats’
  2. Hold fingeren inde på den besked eller det billede, du vil slette
  3. Klik på ‘Mere’
  4. Klik på ‘Fortryd afsendelse’ (på Android: ‘Fjern’ 🗑).
  5. Klik på ‘Fortryd afsendelse for alle’ eller ‘Fortryd afsendelse for dig’ (På Android: ‘Fjern for dig’)
    1. ‘Fortryd afsendelse for alle’ betyder, at du fjerner beskeden permanent for alle chatmedlemmer. De kan se, at du har fjernet en besked. Husk at personerne i chatten måske allerede har set beskeden, inden du har fjernet den.
    2. ‘Fortryd afsendelse for dig’ betyder, at beskeden er fjernet for dig, men andre chatmedlemmer kan stadig se den.

Anmeld en besked eller en samtale

Besked på Messenger:
Hvis du vil anmelde en besked, som du har fået på Messenger, skal du gøre sådan her:

  1. Åbn samtalen med den besked, du ønsker at anmelde
  2. Hold beskeden inde, indtil du kan vælge ‘Mere’ nederst til højre
  3. Klik på ‘Anmeld’
  4. Vælg en årsag til din anmeldelse for at hjælpe Messenger med at forstå, hvad problemet er.
  5. Klik på ‘Send anmeldelse’

Samtale på Messenger:
Hvis du ønsker at anmelde en hel samtalen, skal du gøre sådan her:

  1. Åbn samtalen, du ønsker at anmelde
  2. Klik på personens navn øverst (på Android: det lille (ℹ) i toppen af samtalen)
  3. Rul ned, og klik på ‘Anmeld’
  4. Vælg en årsag til din anmeldelse for at hjælpe Messenger med at forstå, hvad problemet er.
  5. Klik på ‘Send anmeldelse’

Bloker beskeder

Hvis du vil blokere beskeder, så vedkommende ikke længere kan skrive til dig, skal du gøre sådan her:

  1. Åbn samtalen med den person, du vil blokere
  2. Klik på personens navn øverst (på Android: det lille ℹ i toppen af samtalen)
  3. Rul ned, og klik på ‘Bloker’ (⛔)
  4. Vælg ‘Bloker beskeder og opkald’ og evt. også ‘Bloker på Facebook’
  5. Beskederne er nu blokeret, så vedkommende ikke kan skrive til dig

OBS: Det er vigtigt at huske på, at blokering af beskeder fra en person på Messenger er anderledes end blokering af vedkommende på Facebook. Hvis du blokerer beskeder fra en person på Messenger, men du ikke blokerer vedkommende på Facebook, vil du stadig kunne se personens Facebook-profil – og vedkommende vil kunne se din. Se evt. vores slettevejledning til Facebook, hvis du har brug for hjælp til at 

Slet samtalen fra din indbakke

Hvis du ønsker at slette en samtale fra din indbakke, skal du gøre sådan her:

  1. Åbn Messenger
  2. Stryg mod venstre på den samtale, du vil slette (eller hold fingeren inde på samtalen, det kommer an på, hvilken telefon du bruger).
  3. Klik på skraldespanden eller på ‘Mere’
  4. Klik på ‘Slet’ (🗑)
  5. Du bliver spurgt om du er sikker. Klik på ‘Slet’.
  6. Din samtale er nu slettet fra din egen indbakke

OBS: Husk på, at din ven stadig kan se samtalen.

Håndter, hvem der kan kontakte dig på Messenger

Det kan være en god idé at have kontrol over, hvem der kan kontakte dig på Messenger. Det kan du gøre sådan her: 

  1. Åben Messenger appen
  2. Gå til din profil ved at klikke på dit profilbillede  øverst i venstre hjørne
  3. Klik på ‘Privatlivsindstillinger’
  4. Klik på ‘Levering af beskeder’
  5. Her kan du bestemme, hvem der kan kontakte dig, eller om du overhovedet vil modtage beskeder fra personer, som du ikke er venner med.  

Andre privatindstillinger

Da Facebook og Messenger har samme indstillinger for privatlivsindstillinger, kan du finde  flere råd til at gøre din profil sikker på vejledningen for Facebook.

(Siden er sidst opdateret 08-07-2022)